POLYgreen

Memupuk Kelestarian Generasi Akan Datang

Aktiviti Sepanjang Tahun

Aktiviti PMM bagi penjimatan boleh disenaraikan seperti berikut:

 1. Pertandingan: Tenaga sudut terbaik oleh jabatan.

 2. Memaklumkan kepada lembaga profesional berdasarkan kepada hasil penjimatan tenaga / pemeliharaan alam sekitar dan dokumentasi unit kerja serta aplikasi peralatan menjimatkan tenaga.

 3. Kempen: Menyediakan Sticker untuk 1000 pelajar asrama dan Kakitangan dan menghasilkan buku Coffeetable program penjimatan tenaga.

 4. Mengemaskini maklumat berterusan melalui berita di sudut tenaga, pengumuman dan peringatan melalui e-mel.

 5. Penandaarasan bangunan yang sudah mempunyai reputasi dalam penjimatan tenaga seperti Universiti Teknologi Malaysia (diterima Pertama dan Kedua Bintang AEMAS anugerah), Taiace Engineering Sdn. Bhd. (Inovasi Terbaik 2013, The STAR Anugerah Perniagaan) dan Malaysia Green Technology Corporation.

 6. Mengambil bahagian dalam Sektor Tenaga Projek Kecekapan (BSEEP) yang dianjurkan oleh Jabatan Kerja Raya Malaysia.

 7. Telah dijemput untuk berkongsi pengetahuan penjimatan tenaga melalui kontrak prestasi tenaga di Politeknik Ibrahim Sultan (PIS) dan untuk menyertai Program Pemindahan Melaka Negeri Pengetahuan.

 8. Menerima pelawat dan berkongsi pengetahuan kepada agensi-agensi dan institusi lain seperti Malaysia Airlines System (MAS), Universiti Multimedia (MMU), Kolej Komuniti Jasin, Universiti Putra Malaysia (UPM), Ketua Menteri Melaka dan Jabatan politeknik lain di seluruh Malaysia.

 9. Telah dijemput dan sebagai rujukan bagi merangka pelan pelan hala tuju bagi Negeri Melaka. Malaysia dipilih bersama-sama dengan Thailand dan Indonesia dalam pemetaan bandar hijau bagi negara masing-masing.

 10. Pembentangan kertas kerja di Korea oleh Pengarah Ketua Politeknik Malaysia untuk berkongsi pengalaman antarabangsa dan pembentangan di Politeknik Sultan Idris Shah.

   kuku

 

kiki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s